הטיול של נועה לנורבגיה – חלק ו' – שאני אתאהב בדייסה?

היום השביעי לטיול שלי בנורבגיה התחיל עם בוקר במלון היוקרה Storefjell resort עם ארוחת בוקר מהסרטים. התאהבתי דווקא בדייסה המקומית. אני לא בטוחה אם היא משיבולת שועל, אורז או שמנת חמוצה אבל היא היתה טעימה בצורה מפחידה. לצערי הרומן היה קצר כי נאלצתי לעזוב אותה לטובת המשך הטיול. "אני עוד אשיג אותך בקרוב", מילמלתי לעצמי בעודי נשרכת מהורהרת בעקבות הקבוצה.

דייסת שיבולת שועל נורבגית

האמת היא  שאחרי שבוע בנורבגיה שכלל סלמון בבוקר, בצהריים ובערב התחלתי לפנטז על כריך עם חביתת ירק. אבל גם כאן המחשבות שלי לא תאמו את המציאות כי בביקורי הראשון בסופרמרקט רכשתי סלמון. כנראה שקשה להיגמל מהרגלים טובים…

לאחר עצירה קצרה בטורפו לצפות בכנסיית הלוחות שהוקמה כמו ביישובי חומה ומגדל (כלומר לוחות שהונחו על הקרקע ונמשכו כלפי מעלה) הגענו לאוסלו. המקום הראשון אליו הגענו בעיר היה מוזיאון ומגדל הסקי Holmenkollen ואז עלתה במוחי השאלה מה עושים בנורבגיה בקיץ ואיך לעזאזל מתאמנים בספורט חורף כשאין אף פתית שלג ברחובות?

אמנם בדרך הטרולים פגשנו בגולש סקי שחיבר סקטים למגלשיים ועלה כך את כל הדרך, אבל אני הייתי בטוחה שמדובר במשוגע חד-פעמי מטעם עצמו והזדרזתי לצלם אותו.

גולש סקי מתאמן בדרך הטרולים

גולש סקי מתאמן בדרך הטרולים

כשהגענו למוזיאון הסקי הבנתי שמגלשיים עם גלגלים זו בעצם הדרך המקובלת לנוע פה בקיץ. ליד המקפצה והמוזיאון יש זירת ביאתלון ולמי שלא לחץ על הלינק אסביר בקצרה, זוהי תחרות ירי לאחר סקי. לאחר שהסברתי מה זה לבוס שלי הוא אמר בזלזול: "איזה מתחכמים, שיגידו ירי אחרי מאמץ, כמו אצלנו בגולני…".

מלבד העובדה שזהו מוזיאון הסקי העתיק ביותר בעולם ניתן ליהנות בו משפע פעילויות גם בקיץ, למשל סימולטורים שמדמים את סקי במדרון ומקפצת סקי. כל אחד מהם נמשך כ-5 דקות ויכול לכלול עד 12 משתתפים והמחיר שווה לכל נפש, רק 95 קרונות נורבגיות למבוגר ו-55 לילד.

אבל גולת הכותרת במקום היא האומגה שמורכבת על מקפצת הסקי. באומגה תרדו 107 מטר תוך כמה שניות ותגידו שלום ל-730 קרונות נורבגיות. אני ויתרתי על התענוג אבל אתם יכולים לצפות בסרטון ולהחליט אם זה משהו שהייתם מוכנים לעשות גם אם היו משלמים לכם 730 קרונות…

אחרי ביקור במבצר אקרשוס, בפארק ויגלנד ובמוזיאון הספינה הויקינגית הגענו למלון Scandic Vulkan. רק שם הבנתי מה הטריד אותי כל היום. המלון ממוקם ליד שוק מקורה מלא בדוכנים עמוסים כל טוב ומכל המזכרות, דגי הסלמון והדברים הטעימים שהיו שם, מצאתי את עצמי מעמיסה שקיות על גבי שקיות של דייסה נורבגית שתהפוך להיות אוטוטו ארוחת הערב שלי והאספקה שלי לחודשים הקרובים כשאחזור לישראל.

בכל מקרה, בין כפית לכפית של דייסת שיבולת שועל עשיתי מחקר קטן ומסתבר שיש הבדל בין המתכון השבדי לנורבגי. איתרתי בשבילכם מתכון נורבגי לדייסת שיבולת שועל שאפשר להכין ממש בקלות. הנה הוא: