Under – המסעדה התת ימית הראשונה באירופה

אם אתם אוהבים את העיצוב ואת האוכל הנורבגי בטח תשמחו לדעת שאוטוטו תוכלו גם לשלב ביניהם. בתחילת שנת 2019 צפויה להיפתח בנורבגיה מסעדת קונספט יחודית בשם "Under" שתתהדר בתואר המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה. אם אתם עדיין לא שולטים בנורבגית כדאי שתדעו שלשם זה משמעות כפולה: גם תחתית וגם פלא.

המסעדה תוקם בנקודה הדרומית ביותר בנורבגיה ליד הכפר באלי (Båly) במחוז לינדסנס במבנה ענק דמוי פריסקופ. לצורת המבנה יש משמעות כפולה: הוא מסמל את החיבור בין העולם היבשתי לעולם הימי ומספק תחושה של צלילה. המסעדה תמוקם בתחתי צינור הענק הזה בעומק של 5 מטר ותכלול חלון פנורמי ענק ברוחב 11X4 מטר. המסעדה צפויה להכיל 100 מקומות ישיבה והיא תשתרע על 3 קומות שיחברו בין היבשה לטבע.

  • בקומה הראשונה יהיה אולם כניסה ושירותים.
  • בקומה השנייה יהיה בר שמפניה שיסמל את המעבר בין העולם היבשתי והעולם הימי.
  • ובקומה השלישית ימוקמו השולחנות שייפנו אל החלון שישקיף על המצולות.

ליהנות בלי דאגות

והערה לפחדנים שבינינו: אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם כי קירות המסעדה מתוכננים לעמוד בתנאי ים קיצוניים, כך שאין סכנה לחדירת מים למבנה או לקריסתו. לדברי האדריכל הראשי העיצוב שם יתבסס על שימוש בחומרים טבעיים, למשל עץ אלון ותאורה איכותית.

חובבי הטבע בינינו יכולים להירגע אף הם: המסעדה תוכננה תוך רגישות לסביבה הימית תוך התחשבות ביצורים הימיים השונים. למעשה, הבחירה בבטון גס כחומר הגמר החיצוני ובצורה הזורמת והפשוטה של הפריסקופ אינה מקרית – המבנה אמור להתמזג עם הסביבה ויעודד את הצדפות המקומיות להיצמד אליו.

מסעדה שהיא חוויה

המסעדה תהיה יותר מאוכל ועיצוב והיא תשמש גם כמרכז מחקר ימי. למעשה, לבאים למקום צפויה חוויה שמספקת ידע ושמפעילה את כל החושים, כך שהיא לא רק תשלב גסטרונומיה ואדריכלות אלא הרבה יותר מכך. אגב, משרד האדריכלים שתיכנן את המסעדה תיכנן גם את בית האופרה הנורבגי, כך שיש למה לצפות.

מלונות מומלצים במחוז לינדסנס