Under – המסעדה התת ימית הראשונה באירופה

אם אתם אוהבים את העיצוב ואת האוכל הנורבגי בטח תשמחו לדעת שעכשיו תוכלו גם לשלב ביניהם. ביום הראשון של האביב בשנת  2019 נפתחה בנורבגיה באופן חגיגי וסמלי מסעדת קונספט יחודית בשם "Under" שתתהדר בתואר המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה. אם אתם עדיין לא שולטים בנורבגית כדאי שתדעו שלשם זה משמעות כפולה: גם תחתית וגם פלא.

המסעדה נמצאת בנקודה הדרומית ביותר בנורבגיה ליד הכפר באלי (Båly) במחוז לינדסנס במבנה ענק דמוי פריסקופ. לצורת המבנה יש משמעות כפולה: הוא מסמל את החיבור בין העולם היבשתי לעולם הימי ומספק תחושה של צלילה. המסעדה תמוקם בתחתי, צינור הענק הזה בעומק של 5 מטר ותכלול חלון פנורמי ענק ברוחב 11X4 מטר. המסעדה צפויה להכיל 100 מקומות ישיבה והיא תשתרע על 3 קומות שיחברו בין היבשה לטבע.

  • בקומה הראשונה יהיה אולם כניסה ספון עץ ושירותים.
  • בקומה השנייה יהיה בר שמפניה שיסמל את המעבר בין העולם היבשתי והעולם הימי.
  • ובקומה השלישית ימוקמו השולחנות שייפנו אל החלון שישקיף על המצולות.

ליהנות בלי דאגות

והערה לפחדנים שבינינו: אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם כי קירות המסעדה מתוכננים לעמוד בתנאי ים קיצוניים, כך שאין סכנה לחדירת מים למבנה או לקריסתו. לדברי האדריכל הראשי העיצוב במסעדה מבוסס על שימוש בחומרים טבעיים, למשל עץ אלון ותאורה איכותית.

בנוסף, המבנה הייחודי של המקום מבטיח מקסימום של אור שמש טבעי, כך שאתם צפויים ליהנות במסעדה גם אם אתם סובלים מקלסטרופוביה. אמנם הודות לאור הטבעי הכל במסעדה זוכה לצבע ירקרק משהו, אבל אנחנו בטוחים שהמחיר ישכיח זאת מכם – משהו כמו 1500 ש"ח לארוחה בת 18 מנות שכוללת מרכיבים מקומיים כמו פירות ים.

חובבי הטבע בינינו יכולים להירגע אף הם: המסעדה תוכננה תוך רגישות לסביבה הימית תוך התחשבות ביצורים הימיים השונים. למעשה, הבחירה בבטון גס כחומר הגמר החיצוני ובצורה הזורמת והפשוטה של הפריסקופ אינה מקרית – המבנה אמור להתמזג עם הסביבה ויעודד את הצדפות המקומיות להיצמד אליו.

מסעדה שהיא חוויה

המסעדה היא יותר מאוכל ועיצוב והיא תשמש גם כמרכז מחקר ימי. למעשה, לבאים למקום צפויה חוויה שמספקת ידע ושמפעילה את כל החושים, כך שהמסעדה לא רק תשלב גסטרונומיה ואדריכלות אלא הרבה יותר מכך. אגב, משרד האדריכלים שתיכנן את המסעדה תיכנן גם את בית האופרה הנורבגי, כך שבהחלט כדאי להזמין מקומות.

עם זאת, כדאי שתזדרזו כי למרות שיש מקום במסעדה ל-40 איש – היא קיבלה יותר מ-7000 הזמנות עוד לפני שנפתחה רשמית. בתיאבון 🙂